link : Roti Sardin Balut Popia, Rangup Di Luar Lembut Di Dalam!
Roti Sardin Balut Popia, Rangup Di Luar Lembut Di Dalam!
Apa kuih muih anda berbuka puasa anda hari ini? Hakak teruja nak kongsi resepi dari Puan Arieza Rieza ini, sebab tengok semacam dia punya sedap! Jom semak bahan dan cara buat...
Hai semua, bulan puasa ni mulut kerja nak mkn macam-macam, jadi hari ni nak repost balik menu ringan feveret kami sekeluarga. Mini sandwich frozen rangup diluar lembut didalam. Jom la pakat try...
Roti gardinea yang dah nak expired dijadikan mini sandwich frozen goreng rangup, rangup di luar lembut di dalam. Elak prmbaziran..
Cara buat:
1. Sapukan margerin/planta pada roti.
2. Roti dibahagikan kepada 2 bahagian.
3. Bubuh inti pada roti. Saya pakai tuna sardin, kalau nak pkai inti lain pun tak apa. Jangan banyak sangat nant masa nak melipat habis inti terkeluar.
4. Roti yang dah ada inti dilipat 2.
5. Ambil kulit popia dan lipatkan roti tadi dan gam hanya pakai bancuhan tepung gandum saja. Nak pakai putih telur pun boleh.
6. Lepas gam perlu keringkan dahulu takut nanti melekat masa nak susun dalam bekas.
7. Dah siap bolehlah susun dalam bekas dan dimasukk dalam fridge. Nak goreng ambik je dalam fridge.
(Inti masak macam biasa kita nak buat sandwich. Masak dulu.)
Selamat mencuba!
Demikianlah Artikel Roti Sardin Balut Popia, Rangup Di Luar Lembut Di Dalam!
Anda sekarang membaca artikel Roti Sardin Balut Popia, Rangup Di Luar Lembut Di Dalam! dengan alamat link https://malaysiaway.blogspot.com/2017/06/roti-sardin-balut-popia-rangup-di-luar.html